Karambola

Karambola (Averrhoa carambola) z rodziny szczawikowatych (Oxalidaceae)

  • owoc w przekroju posiada kształt gwiazdy
  • owoce posiadają skórkę koloru bladozielonego lub żółtego
  • miąższ soczysty i chrupiący
  • rozpiętość smaku od bardzo kwaśnego do bardzo słodkiego
  • pochodzi z Malezji
  • karambola jest uprawiana w wielu krajach:w Kalifornii, na wyspach południowego Pacyfiku, w Indiach, Afryce, Ameryce Pd i Środkowej
  • po przekrojeniu owoc pachnie… jaśminem!!!!
  • 19
  •  
  •  
  •  
  •  
Written By
More from Ola

Pło, spleja – taniec na ruchomym bagnie

Ruchome bagna gotowe wciągnąć nieszczęśnika w swoje odmęty… Pływające wyspy… Kożuch z...
Read More

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *