Miody korsykańskiej makii

Miody :

  • miel de printemps
  • miel de maquis de pintemps
  • miel de miellats du maquis
  • miel de maquis d’ete
  • miel de chataigneraie
  • miel de maquis d’automne
  • miel de lama
  • miellat de printemps – spadź wiosenna
  • printemps clementinier – wiosenny klementynkowy – przyjemny, ale lekko mdły

Inne specjały korsykańskie:

  • confiture de cedrat (np firmy Orsini) – cedrat (Citrus medica) należy do cytrusów, konfitura zawiera kandyzowane skórki, pycha!
  • confiture de chataigne – dżem kasztanowy z kasztana jadalnego (Castanea sativa)
  • gelle de myrtle

 

Written By
More from Ola

Dzwonki – galeria

Bieszczady: Share on Facebook
Read More

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *