Miody korsykańskiej makii

Miody :

  • miel de printemps
  • miel de maquis de pintemps
  • miel de miellats du maquis
  • miel de maquis d’ete
  • miel de chataigneraie
  • miel de maquis d’automne
  • miel de lama
  • miellat de printemps – spadź wiosenna
  • printemps clementinier – wiosenny klementynkowy

Inne specjały korsykańskie:

  • confiture de cedrat (np firmy Orsini) – cedrat (Citrus medica) nalezy do cytrusów, konfitura zawiera kandyzowane skórki, pycha!
  • confiture de chataigne – dżem kasztanowy z kasztana jadalnego (Castanea sativa)
  • gelle de myrtle

 

Written By
More from Ola

Kwas alfa – liponowy – właściwości i działanie przeciwnowotworowe

Kwas α- liponowy (ALA, kwas 6,8-ditiooktanowy, Thioctic acid) silny przeciwutleniacz rozpuszczalny zarówno w wodzie,...
Read More

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *