Co przywieźliśmy z Włoch

limoncello

Oprócz niesamowitych wspomnień, mocnej opalenizny oraz mama nadzieję odporności załapanej także podczas kąpieli w słonym morzu, zabraliśmy ze sobą kilka lokalnych wyrobów kulinarnych

  • włoskie miody:
    • np miele di Eucalipto – eukaliptusowy  przyjemny w smaku, lekko orzeźwiający
  • próbowaliśmy limoncello z Sorrento, najlepsze firmy I Giardini di Cataldo
  • od właściciela kempingu, który posiadał własne wyroby:
    • oliwa z oliwek
    • dżem morelowy – marmellata di albicocche
Written By
More from Ola

Figa jadalna, figowiec pospolity

Figa jadalna, figowiec pospolity (Ficus carica) – jest rozłożystym drzewem lub krzewem...
Read More

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *