Kaki

Kaki, hebanowiec, caqui, persymona, sharona, hurma, jabłko orientu (Disopyros kaki)

  • miąższ miękki, żelowaty z kilkoma pestkami
  • kolor żółto-pomarańczowy
  • w smaku przypomina słodką śliwkę
  • pochodzi Azji, Australii, krajów Morza Śródziemnego
  • w Hiszpanii można kupić na targach od września do stycznia
  • importowany głównie z Włoch
  • niedojrzałe owoce posiadają duża zawartość garbników, przed spożyciem powinny poleżeć
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Written By
More from Ola

Głos derkacza (Crex crex)

“Już trzykroć wrzasnął derkacz, pierwszy skrzypak łąki, Już mu z dala wtórują...
Read More

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *