Zapach lata zatrzymany w słoikach


„W spiżarni na półkach zapasów bez liku
są dżemy, kompoty, złoty miód w słoiku.
I cebula w wiankach i grzyby suszone,
są główki kapusty, ogórki kiszone.
A gdy przyjdzie zima,
będzie mróz na dworze,
zapachnie mi lato,
gdy słoik otworzę.”

-„W spiżarni „-Maria Kownacka

Własne przetwory to zdrowa alternatywa dla „marketowych” wyrobów.  Ostatnio mocno wciągnęłam się w wytwarzanie zapasów na zimę. Część efektu widać na zdjęciu. A Wy jakie robicie przetwory?

Zapach lata zatrzymany w słoikach

Zapach lata zatrzymany w słoikach (2)

Zapach lata zatrzymany w słoikach (1)

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Written By
More from Ola

Ibis kasztanowaty

Ibis kasztanowaty (Plegadis falcinellus) jest kolejnym okazem spotkanym przez nas po raz...
Read More

1 Comment

  • Co roku obiecuję sobie, że w tym roku to już na pewno zrobię grzybki w occie, albo naleweczkę jakąś. I co roku kończy się tak samo: jadę do Mamy po słoiczki 😊

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *