Zapach lata zatrzymany w słoikach


„W spiżarni na półkach zapasów bez liku
są dżemy, kompoty, złoty miód w słoiku.
I cebula w wiankach i grzyby suszone,
są główki kapusty, ogórki kiszone.
A gdy przyjdzie zima,
będzie mróz na dworze,
zapachnie mi lato,
gdy słoik otworzę.”

-„W spiżarni „-Maria Kownacka

Własne przetwory to zdrowa alternatywa dla „marketowych” wyrobów.  Ostatnio mocno wciągnęłam się w wytwarzanie zapasów na zimę. Część efektu widać na zdjęciu. A Wy jakie robicie przetwory?

Zapach lata zatrzymany w słoikach

Zapach lata zatrzymany w słoikach (2)

Zapach lata zatrzymany w słoikach (1)

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Written By
More from Ola

Jarzębinówka- nalewka o kolorze bursztynu

O właściwościach jarzębiny pisałam w poście o winie z jarzębiny. Dziś prezentuję...
Read More

1 Comment

  • Co roku obiecuję sobie, że w tym roku to już na pewno zrobię grzybki w occie, albo naleweczkę jakąś. I co roku kończy się tak samo: jadę do Mamy po słoiczki 😊

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *