Moja wymarzona kuchnia – miejsce eksperymentów nie tylko kulinarnych, ale także zielarskich i kosmetycznych


Mimo, że kuchnię tę mam już około 6 lat, niezmiennie się nią zachwycam. Pomijając fakt, że jest mała – jest dokładnie taka, jak chciałam – stylowe, „sielskie” drewniane meble w połączeniu z piękną ceramiką… Jest to miejsce wielu moich eksperymentów: kulinarnych, zielarskich, kosmetycznych… Wcześniej nie wiedziałam, że będą tu powstawać nie tylko obiady, ale także herbaty fermentowane, marmolady  i nalewki z płatków róż, syrop z pędów sosny, naturalny aromat waniliowy, ocet wrotyczowy, „masło orzechowe” z konopi, macerat uczepowy i naturalne kosmetyki. Od dawna kochałam stare filiżanki i te nowe też, szczególnie z owocową lub kwiatową ornamentyką. Gdyby nie zdrowy rozsądek kuchnię zapełniłabym niezliczoną liczbą klimatycznych imbryczków i filiżanek… Teraz do tego zestawu dochodzą jeszcze utensylia apteczne i zielarskie- moździerze, pistle, kolbki, słoiki… Czekać tylko aż pojawi się aparatura chemiczna… Tylko kuchnię trzeba by jakimś magicznym sposobem powiększyć….

Written By
More from Ola

Tajemnice miodu lipowego – miód lipowy … spadziowy, miód lipowy nektarowy i miód „lipowy” selernicowy

Kiedyś myślałam, że określenie „miód lipowy” jest jednoznaczne. Aż do momentu, gdy...
Read More

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *