Szybki kisiel jeżynowy

Dzisiaj kolejny wpis z cyklu Smaki Jesieni. Jeżyna jest bardzo zdrowym owocem, zawiera m.in. antocyjany.

Tym razem zapraszam Was na szybki kisiel jeżynowy.

Co potrzebujemy:

  • 1 szklankę soku z jeżyn (może być pasteryzowany)
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Na małym ogniu gotujemy sok z cukrem. W szklance rozrabiamy 2 łyżki mąki ziemniaczanej z zimną wodą. Gdy sok zacznie się gotować, wlewamy rozrobioną mąkę, cały czas mieszając, aż do zagotowania.

Gotowy kisiel przelewamy do chłodnych miseczek, salaterek.

Może Cię również zainteresować:

Szybki kisiel jeżynowy (2)

 

Written By
More from Ola

Fruczak gołąbek – motyl, którego można pomylić z kolibrem

Wracając z wycieczki do Bułgarii, jadąc przez Rumunię zahaczyliśmy w okolicach żywych...
Read More

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *