Szybki kisiel jeżynowy

Szybki kisiel jeżynowy (2)

Dzisiaj kolejny wpis z cyklu SMAKI JESIENI.

Tym razem zapraszam Was na szybki kisiel jeżynowy.

Co potrzebujemy:

1 szklankę soku z jeżyn (może być pasteryzowany)

1/2 szklanki wody

2 łyżki cukru

2 łyżki mąki ziemniaczanej

Na małym ogniu gotujemy sok z cukrem. W szklance rozrabiamy 2 łyżki mąki ziemniaczanej z zimną wodą. Gdy sok zacznie się gotować, wlewamy rozrobioną mąkę, cały czas mieszając, aż do zagotowania.

Gotowy kisiel przelewamy do chłodnych miseczek, salaterek.

Szybki kisiel jeżynowy (2)

 

Written By
More from Ola

Klify Wolińskiego Parku Narodowego

Woliński Park Narodowy jest  jednym z dwóch nadmorskich polskich parków narodowych. Położony...
Read More

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *